Yhteystiedot

Kysy lisää huoneistosta & vuokrauksesta:
niinikim (a) luukku.com
p.050-545 7776

Lennot & liikkuminenlentokone.jpg Floridassa

Floridaan pääsee useita reittivaihtoehtoja, monta kertaa päivässä. Lentokentissäkin on valinnan varaa, yleisin saapumiskenttä on kuitenkin Miami. West Palm Beachilla on myös oma lentokenttä ja hyvällä tuurilla lennät suoraan WPB:lle edullisemmin kuin Miamiin! Tutki siis tarkkaan eri reittivaihtoehdot.

Lyhimmillään pääset Helsingistä Miamiin 12 tunnissa. Emme suosittele lentosuunnitelmaa, jossa lentojen kokonaiskesto ylittää 24 tuntia.

Lentokentät:

* West Palm Beach International Airport, etäisyys asunnolle 5 km

* Fort Lauderdale International Airport, etäisyys asunnolle 83 km

* Miami International Airport, etäisyys asunnolle 103 km

* Orlando International Airport, etäisyys asunnolle 262 km

Etsi lentoja: www.seat24.fi www.supersaver.fi www.ebookers.fi 

 

Liikkuminen Floridassaautot.jpg

Julkinen liikenne on kehno Floridassa. Etäisyydet ovat pitkiä jopa kaupungin sisällä, joten auto on ehdoton. Auton vuokraaminen on onneksi edullista ja viikkovuokrat alkavat noin 300$ ylöspäin. Huomioi kuitenkin, että vakuutukset eivät yleensä sisälly viikkovuokraan! Suosittelemme ns. täysvakuutusta, joka kattaa autolle mahdollisesti aiheutuvat vahingot sekä liikenteessä muille aiheutetut vahingot. Et halua tekemisiin Yhdysvaltain oikeuslaitoksen kanssa, joten mahdollisimman kattavat vakuutukset ovat tarpeen vaikka se maksaakin. Lähes poikkeuksetta vuokra sisältää rajoittamattomat ajokilometrit. Vuokra-autolla ei saa poistua osavaltiosta ilman autovuokraamon lupaa. Muista myös ilmoittaa vuokraushetkellä mahdolliset lisäkuljettajat. EU-ajokortti on voimassa USA:ssa (ajokortin lisäksi autossa tulee olla mukana kuljettajan passi).  

Lähes kaikki maantiet ovat Floridassa moottoriteitä, joilla on 4-6 kaistaa suuntaansa. Suurimmilla teillä on tietulleja. Miamin ulkopuolella liikenne seisoo harvoin. Ajaminen Floridassa on helppoa ja nopeaa, tiemerkinnät ja -kyltit ovat selkeitä. Suosittelemme kuitenkin navigaattorin käyttöä! Jokaisesta autovuokraamosta on mahdollista vuokrata navigaattori, mutta oman navin löytää muutamalla kympillä kaupastakin. Moniin navigaattoreihin voit asentaa USA:n kartan jo kotimaassa valmistajan nettisivuilla.

Kaikilla lentokentillä on useita autovuokraamoja, joista auton saa tiskiltä, mutta suosittelemme etukäteisvarausta. Lake Worthista löytyy myös suomalaisten omistama autovuokraamo, jossa on edullisemmat hinnat kuin kansainvälisillä yrityksillä, pyydä tarjous:kkambassador@yahoo.com . Lisämaksusta suomalainen vuokraamo noutaa ja vie ryhmänne lentokentälle.

VINKKI: vuokraamot.jpgMikäli sinulla on American Express, olet Autoliiton jäsen, kuulut johonkin muuhun järjestöön tai klubiin, joilla on tarjota etuja ja alennuksia, tutustu näihin ennen vuokrausta! Eduilla ja alennuksilla voit säästää jopa satoja euroja auton vuokrauksesta.

Autovuokraamoja: www.avis.com www.hertz.com www.alamo.com 

Hakukone: www.autoeurope.fi

Ajaminen

Liikennesäännöt Floridassa ovat pääpiirteittäin samat kuin Suomessa. Tasa-arvoisia risteyksiä ei ole vaan kaikissa risteyksissä on liikennevalot tai stop-merkit. Oikealle kääntyminen punaisista liikennevaloista on sallittua, jos se ei ole erikseen kiellettyä. Noudata kuitenkin erityistä varovaisuutta käännyttäessä! Vilkun käyttö on suositeltavaa ja kanssa-autoilijat antavat hyvin tietä. Amerikkalaiset antavat ajo-ohjeet ilmansuuntina ja tietkin on rakennettu pääasiassa ilmansuuntien mukaan.  Moottoriteiden liittymät(esim WPB:n liittymä EXIT 71) on numeroitu ja yleisesti käytössä. Poliisiautoja, sheriffejä ja Highway Troopereita (liikennepoliisi) on Floridassa runsaasti.

texaco.jpgPolttoaine maksaa noin puolet Suomen hinnoista. Tankatessa joudut ensin käymään kassalla jättämässä luottokortin pantiksi tai maksamalla etukäteen polttoaineen. Kassa avaa mittarin vasta, kun hän on saanut pantin tai rahat. Polttoaineen hinta ilmoitetaan gallonissa, 1 gallona = 3,8 litraa.

VINKKI: osoitteet kirjoitetaan USA:ssa erilailla kuin Suomessa. Kun kirjoitat navigaattoriin osoitetta, aloita postinumerolla! 

Autoista ja veneistä kiinnostuneille

Kalifornian ja New Yorkin ohella Floridassa on USA:n hienoimmat autot. Lähes perusduunarillakin on Ford Mustang ja vähänkin varakkaammalla on Bentley Continental avona. Porsche on niin tavallinen näky, että ei aiheuta pään kääntymistä. Ferrareita ja Lamborghineja tulee vastaan lähes päivittäin West Palm Beachin pääkaduilla Palm Beach Lakes  ja Okeechobee Bulevardeilla. Voit onnistua bongaamaan myös Maybachin, avo-Rolls-Royce Phantomin, MB SLRn tai jopa Bugatti Veyronin!

Lomahuoneiston läheisyydessä jo mainituilla Palm Beach Lakes ja Okeechobee Bulevardeilla, kahden mailin sisällä, on useita superautomyymälöitä: Lamborghini, Ferrari, Porsche, Bentley, Rolls-Royce, Aston Martin...  

lamborghini.jpgVuokraa urheiluauto! WPB:ltä ja lähialueilta löytyy useita urheiluautovuokraamoja, joista löytyy kaikki superautot. Erityisesti sesongin ulkopuolella voit tehdä erittäin hyviä diilejä. Porschen, Dodge Viperin ja Lotuksen vuorokausivuokrat alkavat 200$:sta, Ferrarin ja Lamborghinin 500$:sta. 

Urheiluautovuokraamoja:

 www.xoticdreamcars.com  www.gothamdreamcars.com  www.exoticcarrental.comveneet.jpg

 

Luksusjahteja ja -veneitä pääsee ihastelemaan, ainakin ulkoapäin, WPB:n satamassa. Sataman löydät Okeechobeen päästä, Royal Park Bridgen vierestä. Myös veneitä ja jahteja voi vuokrata, henkilökunnalla tai ilman.

Venevuokraamoita:

www.bluewaterboatrental.com  www.jupiterinletboatrentals.com